ID: RUR-07-2020

Stručný popis výzvy

Zníženie strát potravín a odpadu, najmä prostredníctvom prevencie, má obrovský potenciál na zabezpečenie trvalo udržateľnej potravinovej a výživovej bezpečnosti, zníženie emisií skleníkových plynov a zníženie environmentálnych vplyvov prostredníctvom zvýšenia efektívnosti využívania zdrojov. Zníženie potravinových strát a odpadu v celom agropotravinovom hodnotovom reťazci však nie je jednoduché, pretože problém je dôsledkom mnohých vzájomne prepojených príčin. Na základe súčasného stavu budú návrhy identifikovať, potvrdzovať a demonštrovať inovatívne a účinné spôsoby znižovania strát a odpadu z potravín. Návrhy by sa podľa potreby mali zaoberať požiadavkami príslušných regulačných rámcov EÚ vrátane schválenia pred uvedením na trh.

Informácia pre prijímateľa 

 

Dátum
uzávierky
22/01/2020
Výška
alokácie
12 000 000 €
Program
Stav
uzavretá